اولین هدف بنیاد مادر آشنا ساختن بیشتر جامعه به ویژه نسل جوان با جایگاه و نقش والای مادر و ارتقاء و بازآفرینی ارزشهای قداستآمیز این شاهکار خلقت از نظر خانوادگی، اجتماعی و فرهنگی است. درحالحاضر، رشد روز افزون تکنولوژی در کنار دستاوردهای بسیار مفیدی که داشته منجر به شکاف بین نسل جدید و والدین شده است. جامعه ما در حال حاضر نیازمند الگویی مشخص برای نیل به این هدف است. جهت آشنایی نسل جوان با جایگاه و نقش والای مادر، آموزش گامی کلیدی است و بنای هر تغییر و تحول در فرد و سپس جامعه را میتوان در آموزش و پرورش صحیح نهاد. لذا در گام اول میبایست برنامه ای مدون جهت آموزش ارزشهای مادر به نسل جوان تدوین شود. برای اثربخشی این آموزشها و با توجه به پتانسیل و انرژی نسل جوان، بایستی کارگاه های عملی مادر و فرزند در سطح جامعه و از طریق همکاری مشترک بین بنیاد مادر و مراکز مربوطه به شیوهای منظم و هدفمند برگزار گردد. کارگاه ها در محیطی امن و آرام و با حضور مادران و فرزندانشان بصورت گروهی و هفتگی و بدور از هیاهو و تکنولوژی برگزار میشوند.
در این کارگاه ها که "دوره های همنشینی مادر و فرزند" نامیده می شود و بمدت سه ماه و در 12 جلسه در طبیعت برگزار می گردد موارد ذیل اجرا می شوند:
1-آموزش مهارتهای زندگی خانوادگی و اجتماعی
2- آموزش تعامل صحیح و دوجانبه مادر و فرزند
3- اجرای برنامههای تفریحی و ورزشی با حضور مادر و فرزند کنار هم
4- شناخت، تبیین و توجه به اهمیت جایگاه و نقش مادر در خانواده و جامعه و تاثیر مهم آن برای فرزندان
5- فعالیتهای مشترک بین مادر و فرزند با توجه به گروه سنی و نیازهای فرزند
هدف از چنین دوره هایی که غالبا در طبیعت اجرا می شود تعامل هر چه موثرتر فرزندان با مادرانشان و صرف وقت هدفمند با آنهاست. غالب آموزهها غیر مستقیم و به شیوه تعاملی ارائه میشود تا جو دوره مانند جو خانه گرم و صمیمی باشد و برای فرزندان کسل کننده نباشد. در انتهای دوره انتظار میرود فرزندان درک بالایی از مقام و نقش مادرنشان در زندگی خود داشته باشند و شیوههای صحیح تعامل فردی، خانوادگی و اجتماعی با آنان را فراگرفته باشند. پس از اتمام دوره فرزندان رابطهای دوجانبه و صمیمی با مادرانشان خواهند داشت و ارزشهای والای مادری را نه تنها بازآفرینی میکنند بلکه نهادینه خواهند کرد، که خود نقش بسزایی در تربیت نسلهای آینده خواهد داشت.